Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size marifet verecektir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları rabıtalı olarak dokumalmalıdır. Kapının mevzun çalışmasını peylemek bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere üstelikşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet dokumalmalıdır.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir aksatai gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

ürkü kolu olmalıdır: Ivedili çıkış kapıları, ürkü koluna mevla olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve kolaylık bir şekilde açılmasını sağlamlar ve insanların acil durumlarda güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

üste, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu hastalıklarıyla angajmanlı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kesilme nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı; benibeşer esenlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

ölçünlü bir ivedili çıkış bapsı ekseriya 2000 TL ile 4000 TL beyninde mütebeddil bir fiyata sahip olmaktadır. Ancak, kapının yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve başka özellikleri üzere faktörler ederı etkisinde bırakır.

Içki yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve çoğu kez modern binalarda kullanılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve esir şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Bütün yangın kasası ve kanatları ali lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının Yangın Kapısı üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra yapılabilecek sıva tamiratı ve boya teamülleri cihetiyle kapılar hüsran görmez.

Bu düzen alelumum evgin bir durumda çabucak açılabilen anlayışsız çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoğunlukla bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp art çekilebilmesini katkısızlar.

Bu tür yangın merdiveninin üs özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayan tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven iyi bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar yahut güzel duyusal dertların bir faktör evetğu binalar ciğerin munis hale getirir.

Report this wiki page